AB Sigfrid Stenberg

AB Sigfrid Stenberg är sedan 100 år tillbaka återförsäljare av några av världens ledande maskintillverkare, bland annat Okuma, YCM och Soraluce. Stenbergs varumärken kännetecknar hög kvalitet, modern teknik och beprövade koncept, och bolaget tillhör en av de största återförsäljarna i landet. Bredvid försäljningen tillhandahåller Stenbergs även en rad olika tjänster som service, reservdelar, projektledning, finansiering, metodik med mera.

Stenbergs omsätter drygt 300 miljoner kronor och har cirka 55 anställda. Bolaget ingår i koncernen J2L Holding AB som i nuläget består av 14 bolag med en omsättning på cirka 1,1 miljarder kronor och totalt 250 anställda.

Huvudkontor och utställningshall är beläget i moderna och ändamålsenliga lokaler utmed E4 i Jönköping.

För mer info - www.stenbergs.se

-------

Bild 1

Vi uppdaterar vår ekonomifunktion och söker därför nu en

Affärsinriktad redovisningsekonom

Stenbergs vision är att ”Vi ska leda utvecklingen för framtidens produktion i Sverige” och det vill göra genom att leva och sikta mot våra kärnvärden Kompetenta, Nytänkande, Tillgängliga och Långsiktiga. Det är här du som driven redovisningsekonom kommer in i bilden – är du redo att fortsätta bygga din ekonomikompetens och växa med oss?

Arbetsuppgifterna

Det är en varierande roll där tjänsten kommer innefatta månadsbokslut och rapportering samt aktiv medverkan i en rad olika utvecklingsprocesser, såsom digitalisering och automation av manuella processer på ekonomiavdelningen.

I denna rollen ingår även löpande hantering av leverantörsfakturor, utbetalningar, momsdeklarationer, och avstämningar vid månadsbokslut. När du lärt känna bolaget, systemen och våra processer samt nått en god personlig effektivitet ser vi att denna delen av rollen uppgår till 20-30%.

Utvecklas du i takt med våra förväntningar ser vi att du efter ditt första år kommer få självständigt ansvar för både den löpande redovisningen, bokslutsarbetet och ekonomistyrningen av ett dotterbolag med stora tillväxtplaner. Med detta bolaget kommer du ha stora möjligheter att utveckla din kompetens inom budget- och prognosarbete, samt controlling och ledningsstöd.

Du ingår som ekonom i en avdelning som består av 3 andra medarbetare, och rapporterar till Stenbergs ekonomichef som dessutom är ägarkoncernen J2L:s CFO. Ekonomifunktionen på Stenbergs i Jönköping ansvarar även för redovisningen, och ekonomistyrningen hos systerbolaget Euromaskin och det nya dotterbolaget Dorato Tools.

Erfarenheten

Vi vill att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, med inriktning mot redovisning eller ekonomistyrning. Utöver det ser vi gärna att du har minst 2 års erfarenhet av redovisningsarbete. Vi tror att ditt största och nästa steg i din utveckling som ekonom är hos oss.

En grundläggande förväntan är att du har goda kunskaper i Excel. Meriterande är även om du har egna erfarenheter av affärssystemet Jeeves och fakturahanteringsprogrammet Medius.

Personen

Våra kärnvärden är Kompetenta, Nytänkande, Tillgängliga och Långsiktiga och dessa avgörande byggstenar vill vi ska prägla allt vi är och gör.

Vi ser att du är en strukturerad lagspelare, som trivs med högt arbetstempo i en spännande säljorganisation där kundens behov är i första rummet. Din person vill vi ska kännetecknas av eget driv och en vilja att utvecklas i din ekonomikompetens steg för steg hos oss. Vi tror på att delegera ansvar och ge stort mandat till våra medarbetare, därför behöver du trivas med att ta initiativ och självständigt fatta egna beslut.

Utmaningen

Stenbergs är ett stabilt och lönsamt företag med långsiktiga ägare, gott renommé på marknaden och arbetar med världsledande premiumvarumärken. Som ekonom kommer du att ansvara för varierande arbetsuppgifter med goda möjligheter till både karriär- och kompetensutveckling inom bolaget och koncernen.

Vi kan erbjuda dig just detta, ett stimulerande jobb där du kan ta ditt nästa steg i din resa mot högre grad av självständighet och helhetsansvar i din ekonomiroll som även innefattar delar såsom controlling och verksamhetsstöd.

Är du den vi söker så kommer du mötas av ett engagerat och sammansvetsat team i moderna kontorslokaler och showroom utmed E4:an i Jönköping.

Vi gör löpande urval och ber dig därför ansöka så snabbt som möjligt - varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Bild 2

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4
Kontakt
  • Viktor Fransson, viktor.fransson@hrstrateg.se, 0709-417333
Publicerat 2019-02-07
Sista ansökningsdag 2019-03-03

Takaisin avoimiin työpaikkoihin